Hejka, jak wam mija dzień.
Dzisiaj mam dla was przepis na najpyszniejsze babeczki marchewkowe. Miód na serce. Są bardzo delikatne i aromatyczne. Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam.
Postanowiłam podzielić się z wami przepisem. Mam nadzieję że wam także zasmakują.
Składniki - babeczki
- 130 g - Kasia - kostka do pieczenia
- 120 g - cukru
- 250 g - mąka
- 3 szt. - jajka
- 1 łyżeczka - proszek do pieczenia
- 0,5 łyżeczki - soda oczyszczona
- 1 - 1,5 łyżeczki - cynamon
- 0,5 łyżeczki - sól
- 4 szt. - marchewka
Przepis:
- Suche składniki: cukier, mąka, proszek do pieczenia, soda, sól i cynamon, wymieszaj razem w misce.
- Marchewki obierz i zetrzyj na tartce na średnich oczkach.
- Kostkę Kasi rozpuść.
- Jajka roztrzep i wymieszaj z wystudzoną Kasią i marchewką (startą)
- Do sypkich składników dodaj masę marchewkową i dobrze wszystko razem wymieszaj.
- Gotowe ciasto marchewkowe przełóż do foremek na babeczki/muffinki (papierowe foremki)
- Piecz w piekarniku (funkcja góra-dół) w 180 stopniach ok 35-45 min ( aż ciasto w środku będzie dobrze wypieczone, sprawdź patyczkiem)
- Babeczki wyjmij z piekarnika i poczekaj aż będą wystudzone.
Gotowe.
Życzę wam smacznego. Dajcie mi znać na instagramie @stacjaorganzacja , jak wam wyszły. Oznaczajcie mnie, chętnie popatrzę na wasze wypieki.
0 komentarze